De herfst staat op de stoep!
Het jaargetijde dat bol staat van de mooie wildgerechten, stampotten en fijne paddestoelen. Alle wijnen die je nodig hebt om je haas te pimpen, je patrijs te verdrinken of gewoon simpelweg die verregende herfstdag wat kleur te geven staan open om te proeven. We introduceren de fijn gesnaarde wijnen van domaine Magelan wat wordt gerund door Bruno Lafon; Bruno is de zoon van Rene Lafon alias Comte Lafon van het beroemde domaine in Meursault. Geen wonder dat deze wijnen zo fijn geschoeid zijn..

Ditmaal schenken we ook speciale aandacht aan ons favoriete en tevens meest gelauwerde domaine uit de Provence; domaine Tempier in Bandol. We worstelen nog in de kelder maar zullen een bredere selectie aanbieden als gebruikelijk.

Voor de liefhebbers van nog meer niche; we bieden de nieuwe jaargang Côte-Rôtie 2015 en de Côte du Rhône 2016 van Jamet ter degustatie aan.

Al dit moois zou niet compleet zijn zonder een fijne selectie aan ‘schenk- en huiswijnen’

Geen enkele reden dus om je zondag te verslapen… dus…

Zondag 30 september in restaurant Portfolio

Francois Cotat heeft een roemrijke reputatie als eigenzinnige wijnboer die nog traditioneel en ambachtelijk werkt. De wijnen geven een fraaie expressie van de Sauvignon. Een stijl die ze zelf als ‘très naturel’ omschrijven. Kenmerkend is het natuurlijke karakter en de grote zuiverheid. Hierin komt heel puur het Sauvignon-karakter tot uiting in een duidelijke terroir-typering. De wijnen hebben veelal enige jaren flesrijping nodig om zich volledig te geven in finesse en complexiteit. Daarbij kunnen ze legendarisch goed ouderen: Cotat heeft in zijn kelders nog oude wijnen in perfecte conditie uit bijvoorbeeld 1934, 1937 en 1943. Vanaf 1954 zijn alle jaargangen aanwezig in deze fameuze kelder.

De proeverij heeft een zeer beperkt aantal plaatsen. Kosten voor deelname aan de proeverij bedragen €49,50 per persoon op voorhand te voldoen bij Prins Wijn.

Portfolio verzorgt aansluitend een 2-gangen lunchmenu inclusief wijn, water en koffie. Kosten hiervoor bedragen €55,- per persoon te voldoen op de dag zelf aan het restaurant.

Programma:
-11:30 ontvangst en inleiding
-12:00 aanvang proeverij
-14:00 Lunch
-16:30 einde

Aanmelding geschiedt op basis van inschrijving

MA 10/09/18 – MEET THE WINEMAKER: Marco Ricasoli Firidolfi

De familie van Marco Ricasoli Firidolfi streek in de negende eeuw in Toscane neer. Sindsdien is de familie met de geschiedenis van Toscane en haar wijnen verweven. Het was de betovergrootvader van Marco, de ijzeren baron, die het recept voor Chianti in de negentiende eeuw vaststelde.

De San Marcellino-wijngaard is de plek waar Chianti haar gestalte kreeg door de ijzeren baron. Deze historisch beladen plek brengt dan ook grootse wijnen voort.

Maandag 10 september vanaf 17:00

Ontmoet de innemende persoonlijkheid Marco en proef zijn wijnen in onze winkel aan de Prins Mauritslaan. We proeven alle wijnen; de bejubelde rosé, meerdere jaren Chianti, de Gran Selezione San Marcellino en de Geremia. Natuurlijk mag de zeldzame Vin Santo niet ontbreken.

Wil je deelnemen aan het Italiaanse buffet wat plaats heeft in de winkel? Gezeteld tussen alle flessen of bij mooi weer in de tuin aan een lange ‘tavola’. Vermeld het bij je inschrijving. Kosten voor het Italiaanse buffet zijn €17,50 per persoon. De proeverij is gratis.

Zondag 3 juni bij Ich Bin Ein Hamburger

Niet iedereen beseft hoe mooi Loire-wijnen kunnen zijn. Niet iedereen is zich bewust van de Slapende Reus die hier aan het ontwaken is. In alle kleuren en stijlen biedt de Loire ons superlatieven in kwaliteit. Monumentale wijnen die hun renaissance beleven. Nu. Niet missen dus.

Goûter, Boire, Mange!

Met een nadruk op Chenin en Cabernet Franc bieden we een degustatie in een dynamische opzet waar we ons proberen te onttrekken aan de klassieke wijnproeverij. Je kan de wijn proeven maar daarna ook bestellen. Aan de bar bestel je kleine, handzame gerechtjes geïnspireerd op de klassieke Franse keuken, met een knipoog, zoals je kunt verwachten van onze vrienden van ‘de Hamburger’. Een middag- en avondvullend programma met veel ruimte voor dialoog en verdieping in deze grote, gastronomische liefde van ons.

De entree is iets hoger dan gebruikelijk. Dat heeft alles te maken met de grootsheid van de wijnen. Schroom niet en dompel je onder, doordrenk jezelf met het beste wat de streek te bieden heeft.

 

In een dimensionaal karakter presenteren de Vier Heemskinderen 25 jaargangen van deze beroemde wijngaard. Zoals Gert Crum ooit al schreef; een 1er Cru Monopole van Grand Cru-kwaliteit. Van de courante fustmonsters tot 1990 terug, een proeverij van wereldklasse en ongeëvenaard in diepte.

‘Het andere Italië’

Zondag 4 maart in restaurant Ich Bin Ein Hamburger van 13:00 tot 17:00

Lees meer

2016 Côtes du Rhône ‘le Petit Chapoton’ – domaine Chapoton €9,90