Toch weer een reeks mooie Bourgognes op een rij met Chablis van Charly Nicolle, Meursault van Vincent Latour maar ook ragfijne Chiroubles van Steeve Charvet, de ‘nualweerbesterosevan2019’ van onze held Francois Chidaine en spannend nieuws uit Zuid Frankrijk. Vigne di Eli van de fameuze Siciliaanse vulkaan Etna en meer smaakvol temperament uit Italië vormen het recept voor een hele leuke middag, ditmaal bij het gloednieuwe Lorelei Café op het Regentesseplein.

wijnproeverij den haag 2022

 

Zondag 09 Oktober 2022 van 15:00 tot 18:00, Restaurant Glaswerk, Den Haag.

Wij nodigen je graag uit om samen met ons een bijzondere selectie aan nieuwe en oude jaargangen wijn te proeven.

Het najaar vraagt met al haar schoonheden om lekkere Bourgogne en stijlvolle Rhône. Uiteraard een knipoog naar onze geliefde Loire en een speciale selectie uit Zuid-Frankrijk.

 

Ontdek op de proeftafel de volgende wijnen

  • Tessa Laroche, Savennières
  • Domaine de Bellivière, Jasnières
  • Eric de Suremain, Monthélie
  • Domaine Joblot, Givry
  • Daniel & julien Barraud, Maconnais
  • Gilles Robin, Crozes-Hermitage
  • Pierre Gonon, Saint-Joseph (o.v. van tijdige levering)
  • Mas Laval, Terrasses du Larzac
  • Marjorie Gallet, Roussillon
  • Meer wijnen/producenten volgen…

Kosten voor de wijnproeverij bedragen €15,- per persoon.

Bij besteding vanaf €150,- (p.p.) aan wijn op deze dag zal dit bedrag in mindering worden gebracht.

Meld je hier aan voor de wijnproeverij

Restaurant Glaswerk is momenteel een beetje aan het zicht onttrokken door allerlei hekwerken. Volg de wegbewijzering en parkeer eenvoudig voor de deur van het idyllisch gelegen restaurant.

wijnproeverij den haag

Na 1,5 jaar te hebben gewacht op een geschikt moment om ‘onze’ wijnen weer met jullie te kunnen delen. Zondag 31 oktober ontvangen wij jullie graag in de ambiance van het vernieuwde restaurant Basaal aan de Dunne Bierkade 3 in Den Haag.

De volgende wijnen vind je op de proeftafel

De proeverij omvat een brede selectie wijnen afkomstig uit de Rhône, Bourgogne, Languedoc, Loire, Piëmonte & Toscane.

  • Mas Cal Demoura, Terrasses du Larzac
  • François Cotat, Sancerre Chavignol
  • Tessa Laroche, Savennières
  • Clos Bellane, Valréas
  • Ghislaine Barthod, Chambolle-Musigny
  • domaine Barraud, Pouilly-Fuissé
  • Benjamin Leroux, Beaune
  • domaine Chapoton, Cairanne
  • Bois de Saint Jean, Jonquerettes
  • domaine Ferrand, Châteauneuf-du-Pape
  • Charly Nicolle, Chablis
  • Steeve Charvet, Morgon
  • Palladino, Barolo
  • Boniperti, Alto Piëmonte
  • Rocca di Montegrossi, Chianti
  • Castello di Tricerchi
  • meer wijnen zullen volgen

wijnproeverij bij restaurant basaal den haag

Aansluitend diner met mooi wijnarrangement

We sluiten de wijnproeverij af met een fijn diner in Basaal. Kersverse eigenaren Daan en Edmee hebben met hun heldere kijk op gastronomie een betekenisvolle vernieuwing gebracht aan het restaurant met reeds een mooie reputatie. Het diner zal in het teken staan van Magnum bottelingen. Alle wijnen geserveerd gedurende het diner worden geschonken vanaf Magnum met meerdere jaren flesrijping.

  • Aanvang wijnproeverij vanaf 14:00 – €12,50 p.p.
  • Aanvang diner 18:00 – €39,50 p.p.
  • Wijnarrangement diner – €37,50,- p.p.
  • BOB arrangement diner €20,00 p.p.

Het diner is helaas beperkt tot 30 gasten. Mocht je je hiervoor aanmelden dan nodigen we je graag uit om vanaf 16:00 te komen proeven. Eventuele dieetwensen kun je kenbaar maken bij je aanmelding.

Meld je hier aan

 

De herfst staat op de stoep!
Het jaargetijde dat bol staat van de mooie wildgerechten, stampotten en fijne paddestoelen. Alle wijnen die je nodig hebt om je haas te pimpen, je patrijs te verdrinken of gewoon simpelweg die verregende herfstdag wat kleur te geven staan open om te proeven. We introduceren de fijn gesnaarde wijnen van domaine Magelan wat wordt gerund door Bruno Lafon; Bruno is de zoon van Rene Lafon alias Comte Lafon van het beroemde domaine in Meursault. Geen wonder dat deze wijnen zo fijn geschoeid zijn..

Ditmaal schenken we ook speciale aandacht aan ons favoriete en tevens meest gelauwerde domaine uit de Provence; domaine Tempier in Bandol. We worstelen nog in de kelder maar zullen een bredere selectie aanbieden als gebruikelijk.

Voor de liefhebbers van nog meer niche; we bieden de nieuwe jaargang Côte-Rôtie 2015 en de Côte du Rhône 2016 van Jamet ter degustatie aan.

Al dit moois zou niet compleet zijn zonder een fijne selectie aan ‘schenk- en huiswijnen’

Geen enkele reden dus om je zondag te verslapen… dus…

Zondag 30 september in restaurant Portfolio

Francois Cotat heeft een roemrijke reputatie als eigenzinnige wijnboer die nog traditioneel en ambachtelijk werkt. De wijnen geven een fraaie expressie van de Sauvignon. Een stijl die ze zelf als ‘très naturel’ omschrijven. Kenmerkend is het natuurlijke karakter en de grote zuiverheid. Hierin komt heel puur het Sauvignon-karakter tot uiting in een duidelijke terroir-typering. De wijnen hebben veelal enige jaren flesrijping nodig om zich volledig te geven in finesse en complexiteit. Daarbij kunnen ze legendarisch goed ouderen: Cotat heeft in zijn kelders nog oude wijnen in perfecte conditie uit bijvoorbeeld 1934, 1937 en 1943. Vanaf 1954 zijn alle jaargangen aanwezig in deze fameuze kelder.

De proeverij heeft een zeer beperkt aantal plaatsen. Kosten voor deelname aan de proeverij bedragen €49,50 per persoon op voorhand te voldoen bij Prins Wijn.

Portfolio verzorgt aansluitend een 2-gangen lunchmenu inclusief wijn, water en koffie. Kosten hiervoor bedragen €55,- per persoon te voldoen op de dag zelf aan het restaurant.

Programma:
-11:30 ontvangst en inleiding
-12:00 aanvang proeverij
-14:00 Lunch
-16:30 einde

Aanmelding geschiedt op basis van inschrijving

MA 10/09/18 – MEET THE WINEMAKER: Marco Ricasoli Firidolfi

De familie van Marco Ricasoli Firidolfi streek in de negende eeuw in Toscane neer. Sindsdien is de familie met de geschiedenis van Toscane en haar wijnen verweven. Het was de betovergrootvader van Marco, de ijzeren baron, die het recept voor Chianti in de negentiende eeuw vaststelde.

De San Marcellino-wijngaard is de plek waar Chianti haar gestalte kreeg door de ijzeren baron. Deze historisch beladen plek brengt dan ook grootse wijnen voort.

Maandag 10 september vanaf 17:00

Ontmoet de innemende persoonlijkheid Marco en proef zijn wijnen in onze winkel aan de Prins Mauritslaan. We proeven alle wijnen; de bejubelde rosé, meerdere jaren Chianti, de Gran Selezione San Marcellino en de Geremia. Natuurlijk mag de zeldzame Vin Santo niet ontbreken.

Wil je deelnemen aan het Italiaanse buffet wat plaats heeft in de winkel? Gezeteld tussen alle flessen of bij mooi weer in de tuin aan een lange ‘tavola’. Vermeld het bij je inschrijving. Kosten voor het Italiaanse buffet zijn €17,50 per persoon. De proeverij is gratis.

Zondag 3 juni bij Ich Bin Ein Hamburger

Niet iedereen beseft hoe mooi Loire-wijnen kunnen zijn. Niet iedereen is zich bewust van de Slapende Reus die hier aan het ontwaken is. In alle kleuren en stijlen biedt de Loire ons superlatieven in kwaliteit. Monumentale wijnen die hun renaissance beleven. Nu. Niet missen dus.

Goûter, Boire, Mange!

Met een nadruk op Chenin en Cabernet Franc bieden we een degustatie in een dynamische opzet waar we ons proberen te onttrekken aan de klassieke wijnproeverij. Je kan de wijn proeven maar daarna ook bestellen. Aan de bar bestel je kleine, handzame gerechtjes geïnspireerd op de klassieke Franse keuken, met een knipoog, zoals je kunt verwachten van onze vrienden van ‘de Hamburger’. Een middag- en avondvullend programma met veel ruimte voor dialoog en verdieping in deze grote, gastronomische liefde van ons.

De entree is iets hoger dan gebruikelijk. Dat heeft alles te maken met de grootsheid van de wijnen. Schroom niet en dompel je onder, doordrenk jezelf met het beste wat de streek te bieden heeft.

 

In een dimensionaal karakter presenteren de Vier Heemskinderen 25 jaargangen van deze beroemde wijngaard. Zoals Gert Crum ooit al schreef; een 1er Cru Monopole van Grand Cru-kwaliteit. Van de courante fustmonsters tot 1990 terug, een proeverij van wereldklasse en ongeëvenaard in diepte.

‘Het andere Italië’

Zondag 4 maart in restaurant Ich Bin Ein Hamburger van 13:00 tot 17:00

Lees meer