Biodynamische wijnen
Het belang van een gezonde en respectabele cultuur in de wijngaard heeft het bewustzijn van de jonge generatie wijnboeren bereikt. Een biodynamische cultuur blijkt onomstotelijk gestalte te geven aan wijnen met eigen originele aroma’s.
Bewuste cultuur in de wijngaard
Wijnen met een sterke identiteit, een bewustwording van hun afkomst die uitblinken in finesse alwaar verteerbaarheid onze grootste troef is. De zeggingskracht van een grote wijn heeft plaats van binnenuit de wijngaard, geflankeerd door het karakter van de druif. Alleen een consciëntieuze boer is zich bewust van het ritme van de aarde, het belang van de wijngaard.
Grote namen als Lalou-Bize Leroy, Armand Rousseau en Romanée-Conti hebben de bio-dynamie geadopteerd in navolging van Nicolas Joly met zijn Coullée de Serrant en Jules Chauvet in al z’n bescheidenheid. Domaine Tempier onder leiding van Daniël Ravier, Jean Foillard en Marcel Lapierre in de Beaujolais, Francois Cotat in Sancerre, de gebroeders Gonon in Saint-Joseph en vele in navolging van hen. Allen zien ze het belang van een bewuste cultuur in de wijngaard en weten dit tot perfectie te etaleren in de fles.